Starptautiskais turnīrs lēcienos uz batuta „Augstais lēciens 2018”

No 13.aprīļa līdz 15.aprīlīm Bērnu un jauniešu centrā “Daugmale”, sporta zālē Aviācijas ielā 15, norisinājās starptautiskais turnīrs lēcienos uz batuta „Augstais lēciens 2018”. Turnīrā piedalījās 117 dalībnieki no 5 valstīm: Lietuvas (Visaginesa) , Igaunijas (Tallina), Somijas (Helsinki – Espo), Krievijas (Sanktpeterburga un Kaļiņingrada) un Latvijas (Rīga – 5 komandas).

Turnīru organizēja BJC “Daugmale” starptautiska ranga trenere lēcienos uz batuta Ludmila Tarasenko. Turnīrs tiek organizēts jau sesto gadu un kļuvis par skaistu tradīciju.

Turnīra sportistus vērtēja ļoti profesionāli, zinoši, nacionālās kategorijas tiesneši ar lielu starptautisku pieredzi. Sacensību pirmajā dienā (13.aprīlī) visām komandām bija izmēģināt batutus, otrajā dienā startēja sportisti individuālajos lēcienos uz batuta (priekšsacīkstes), un trešajā dienā startēja sportisti sinhrona lēcienos un notikuši fināli individuālajos lēcienos visās kategorijās. Latvijā ļoti reti tiek organizētas sacensības, kuros būtu iespēja piedalīties sportistiem sinhronajos lēcienos uz batuta. Lai mūsu sportistiem būtu šāda pieredze, BJC “Daugmale” ļoti rūpējas par sacensību organizēšanu jauniem sportistiem sinhronajos lēcienos uz batuta.  Turnīrā bija iespēja piedalīties sportistiem 15 dažādās kategorijās.

No BJC “Daugmale” piedalījās 4 dažādu treneru komandas. Rezultāti mūsu centram ir ļoti labi – 13 zelta medaļas, 11 sudraba medaļas un 8 bronzas medaļas. Ar visiem rezultātiem var iepazīties šeit

Fotoatskaiti var apskatīt šeit

Par sacensībām tika atspoguļots arī Krievijas presē un šeit