BJC “DAUGMALE” kāpēji Polijā – IFSC Eiropas kausa posms boulderingā

No 7. līdz 8.augustam Polijas pilsētā Krakovā norisinājās IFSC Eiropas kausa posms boulderingā. Kopā sacensībās piedalījās 100 dalībnieki no 18 valstīm.
Latvijas izlasi devās pārstāvēt 7 dalībnieki no kuriem divas bija BJC “Daugmale” sportistes Arta Matelsone un Elza Elizabete Baraka. Dalībniecēm kvalifikācijā bija jākāpj 4 maršruti, kuri jāizdomā un jāizkāpj katrs 5 min laikā. Meiteņu rezultāti pēc kvalifikācijas:
Arta Matelsone – 1 Tops 2 Zonas
Elza Elizabete Baraka – 2 Topi 2 Zonas

Pēc kvalifikācijas Arta ierindojās 29.vietā, taču Elza 20.vietā, kas ļāva viņai turpināt pierādīt savus spēkus tālāk pusfinālā, kur iekļūst 20 dalībnieki ar augstāk uzrādīto rezultātu. Elza ir pirmā Latvijas izlases sieviešu pārstāvē, kas IFSC sacensībās kvalificējas pusfinālam.
Pusfinālā dalībniekiem tiek sagatavoti jauni 4 maršruti, kas atkal jāveic 5min laikā. Pusfināls ir visgrūtākais maršrutu raunds, jo ir nepieciešams atlasīt finālam, fiziski visstiprākos kāpējus. Ar rezultātu 0 Topi 2 Zonas, Elza ierindojas 18.vietā.

Liels paldies BJC “Daugmale” trenerim Kasparam Vilkam, kurš neatlaidīgi strādāja pie meiteņu sagatavošanas  startiem Eiropas kausa posmā!