Par atvērto durvju dienām Bērnu un jauniešu centrā “Daugmale”

Īpašu uzmanību pievēršot epidemioloģiskajai drošībai, šogad 9., 15., 21.septembrī plkst.14:30-17:00 vienlaicīgi sešās dažādās Bērnu un jauniešu centra “Daugmale” adresēs – Jēkabpils ielā 19a, Aglonas ielā 39, Vizlas ielā 1, Maskavas ielā 283b, Maskavas ielā 279/7 un Strūgu ielā 2 – norisinājās atvērto durvju dienu pasākums. BJC “Daugmale” šī pasākuma ietvaros aicināja 2-25 gadu vecus bērnus un jauniešus, kā arī viņu vecākus iepazīties ar pedagogiem un viņu vadīto programmu specifiku un vidi, kur norisinās apmācības process.

Jēkabpils ielā 19a bija iespēja darboties keramikas, stikla mākslas, šūšanas darbnīcās, iepazīt angļu valodas, vides, rokdarbu un dizaina, programmēšanas pamatu, deju, mūzikas, vokālās studijas, grieķu-romiešu cīņas izglītības programmas, uzzināt par integrācijas skoliņu, attīstošajiem pulciņiem pirmsskolēniem, vispārējo fizisko sagatavotību, izveidot dzirnavas un palaist vēja enerģiju lego darbnīcā, izpētīt kokapstrādes darbnīcas specifiku, gudrībā un izveicībā pievarēt pretinieku šaha spēlē, darboties teātra studijā, spēlēt ģitāru, iesaistīties bērnu orķestrī un mācīties spēlēt akordeonu, uzzināt par vispārattīstošiem vingrinājumiem un akrobātikas pamatelementiem, darboties animācijas un virtuālās grafikas datoru studijā, kā arī iesaistīties floristikas studijā.

Aglonas ielā 39 pedagogi aicināja iepazīties ar eksotiskajām dejām, horeogrāfijas nodarbībām, veidot tērpus lellēm, iesaistīties muzikālās studijas darbībā, zīmēt, gleznot, iepazīt dizainu, vides un interjera mākslu, iesaistīties keramikas darbnīcā, vispusīgās fiziskās sagatavotības programmā un VFS ar ievirzi lēcienos uz batuta, vingrināties kāpšanas sportā un alpīnismā.

Vizlas ielā 1 ikviens bija gaidīts iepazīt dažādas vispusīgās fiziskās sagatavotības interešu izglītības apakšjomu programmas un lēkšanas uz batuta programmas specifiku, kā arī akrobātikas studijas darbību.

Maskavas ielā 283b ikviens tika gaidīts iepazīt reģionālo sporta centru “Ķengarags”.

Maskavas ielā 279/7 darbojās keramikas darbnīca, ikviens varēja iesaistīties brīvā laika centra aktivitātēs, zīmēt un gleznot, kā arī izpausties mākslas studijas darbnīcā.

Strūgu ielā 2 ikvienu laipni aicināja iesaistīties kartingu konstruēšanā, izgatavošanā un vadīšanā, kā arī trases automodelismā.

Kopumā pasākums izvērtās veiksmīgs un vērtīgs – pasākumu apmeklēja gan ieinteresēti bērni un jaunieši, gan viņu vecāki. Arī izveidojās veiksmīga sadarbība ar apkārtējo skolu klases audzēkņiem un viņu audzinātājiem.

Priecājamies, ka “Nāc un piedalies!” publicitāte Rīgā aptvēra plašu auditorijas loku, kā rezultātā rīdzinieki ir iepazinuši plašo interešu izglītības piedāvājumu Rīgas bērnu un jauniešu centros.

Esi ar mums! Esi viens no mums! – tā aicina Bērnu un jauniešu centrs “Daugmale” iesaistīties tik dažādajā interešu izglītībā un iepazīt to, kas varētu būt Tava nākotnes sirdslieta!

Pasākuma organizatori: BJC “Daugmale” sadarbībā ar RD IKSD Sporta un jaunatnes pārvaldi un Rīgas Interešu izglītības metodisko centru.

Informāciju sagatavoja BJC “Daugmale” interešu izglītības metodiķe Iveta Eihe