RBJC “Daugmale” šaha trenere Poļina Ni piedalījās starptautisko arbitru seminārā

Septembra vidū RBJC “Daugmale” šaha trenere Poļina Ni piedalījās Starptautiskajā Arbitru Seminārā, kas norisinājās 2024.gada Pasaules Šaha Olimpiādes ietvaros, Budapeštā.
Seminārs notika angļu valodā. Semināra lektori bija:
• Freyd Laurent (Francija) – starptautiskais “A” līmeņa arbitrs
• Munoz Solis Carolina (Kostarika) – starptautiskais “A” līmeņa arbitrs
Semināra dalībnieku ģeogrāfija bija ļoti plaša: Irāna, Tadžikistāna, Polija, Serbija, Ungārija, Latvija, Afrikas kontinents.
Četru dienu laikā bija piedāvātā daudzveidīgā programma, izskatīti daudzi praktiskie jautājumi no Arbitru darba, ka arī teorētiskajā daļā tika pētīti starptautiskā tiesneša darbam nepieciešamie dokumenti un FIDE noteikumi. Pēdējā seminārā dienā notika starptautiskā arbitra titula sertificēšanas eksāmens.
Semināra dalībniekiem bija iespējams apmeklēt Olimpisko halli, kurā spēlēja 359 komandas: 1 436 dalībnieki no 200 valstīm!
Ļoti veiksmīgi finišēja Latvijas sieviešu un vīriešu izlases. Savās kategorijās vīriešu komanda ieguva – sudrabu, bet sieviešu komanda – bronzu.
Chess-Results Server Chess-results.com – 45th Chess Olympiad Budapest 2024
Jāatzīmē, ka Latvijas sieviešu izlasē pie trešā galdiņa spēlēja bijusi RBJC “Daugmale” audzēkne FIDE meistare Agnesa Ter-Avetisjana (trenere Poļina Ni). Agnesa uzrādīja otru rezultātu komandā un nopelnījusi 7 punktus no 10 kārtām.
Lepojamies!
Ar cieņu,
RBJC “Daugmale” šaha skolotāja Poļina Ni