- Ēdienu gatavošanas darbnīcas mērķis:
Attīstīt bērnu zināšanas par ikdienišķo pārtikas produktu pielietojamības iespējām, veicināt bērnu iemaņas un prasmes, piedaloties garda launaga pagatavošanā.
Paplašināt bērnu emocionālo un praktisko pasaules uztveri. Novērtēt ar mīlestību gatavota vienkārša ēdiena vērtību un pasniegšanas kultūru. Izglītot bērnus par senu recepšu aktualitāti arī mūsdienās un rosināt brīvo laiku pavadīt lietderīgi un daudzveidīgi.
- Ēdienu gatavošanas darbnīcas vadība:
Darbnīcu organizē RBJC „Daugmale’’ brīvā laika skolotāja I. Avotiņa.
- Ēdienu gatavošanas darbnīcas vieta un laiks:
- Pasākums norises datums: gada 29.marts
- Pieteikšanās nodarbībai RBJC „Daugmale’’ brīvā laika telpās (Latgales iela 279/7, Rīga).
- Pasākuma norises vieta RBJC „Daugmale’’ brīvā laika telpās Latgales iela 279/7, nodarbību telpā.
- Darbnīcas darbības sākums 13.30; noslēgums plānots 17.00.
- Ēdienu gatavošanas darbnīcas norise:
Nedēļas garumā pirms pasākuma dalībnieki piesakās.
13:30 Dalībnieku pieteikšanās darbnīcai; pienākumu sadale
13.40 Izejvielu izvietošana, darbu uzsākšana.
15:40 Darbnīcas nobeigums; galda klāšana, noformēšana.
16:00 Mielasts; izvērtēšana.
16.40 Trauku novākšana, mazgāšana
16:55 Pasākuma noslēgums.
- Ēdienu gatavošanas darbnīcas dalībnieki:
- Pasākumā piedalās brīvā laika RBJC „Daugmale” bērni un jaunieši no 7-25 gadus veci. Pedagogs negrupē dalībniekus pēc vecuma grupām.
- Katrs pasākuma dalībnieks pilnībā uzņemas atbildību par savu rīcību pasākuma laikā un atnes līdzdalības produktus vafeļu izgatavošanai, rotāšanai.
- Ēdienu gatavošanas darbnīcas kārtība:
- Dalībnieki kopā ar pedagogu dodas uz nodarbību telpu, kurā notiks ēdienu gatavošana, izvieto iekārtas: vafeļu krāsniņu, putotāju u.c. un izejmateriālus: miltus, taukvielas, olas, cukuru, augļus u.c.
- Dalībnieki veido ēdienus, pedagogs palīdz un piekoriģē darbus, kārtību.
- Dalībnieki novāc virtuves zonu un klāj galdu estētiski to noformējot.
- Kopīgi mielojas, izrunā veiksmīgāko recepti vafeļu pildījumam, pašvērtējumā izvirza labāko recepti un noslēgumā novāc galdu
Informācija: I.Avotiņa 67105138, e-pasts: iavotina7@pasts.edu.riga.lv