Jaunie mākslinieki izzina un pēta!

BJC “Daugmale” un Rīgas 25.vidusskolas mākslas pulciņu skolotāja Guna Mēnese-Kudule š.g. 8.februārī kopā ar saviem audzēkņiem no pulciņiem “Dizains, vides un interjera māksla” un “Akadēmiskās zīmēšanas un gleznošanas studija” apmeklēja Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur ļoti vērtīgi un iedvesmojoši pavadīja vairākas stundas. Vairāki audzēkņi skaistajā “Gaismas pilī” bija pirmo reizi un tādēļ iespaidi ir īpaši nozīmīgi.

Bērni apmeklēja izstādi “Melnās mākslas darbnīca” un piedalījās radošajā darbnīcā, kurā varēja izgatavot paši savu mākslas darbu – grafiku. To ar dažādiem krāsu toņiem varēja nospiest vairākas reizes tā iegūstot dažādu noskaņu grafikas darbus. Īpaši jauki bija izbaudīt šo procesu izmantojot īstās grafikas jeb tipogrāfijas krāsas, kuras ikdienā pulciņā nav pieejamas. Darbi izdevās lieliski un audzēkņi bija gandarīti.

Pēc radošā procesa audzēkņi apskatīja vēl vienu izstādi “Ota dejo, tuša dzied”, kuru aplūkot varēja vienu stāvu augstāk Āzijas lasītavā. Tie bija ķīniešu gleznošanas studijā “Lidojošā ota” tapušie darbi, kas gleznoti ar tušu uz rīspapīra un tapuši Latvijā. Tā bija laba pieredze redzēt citu paveikto, jo arī pulciņu dalībnieki labprāt pielieto tušu savu darbu veidošanā.

Paldies Rīgas 25.vidusskolai par sadarbību un piedāvāto transportu!